Bayramda baklava açamayanlara Bahar Demirin kolay bir baklava tarifi..
Malzemeler
-8 adet yufka 3 Yumurta
-300 gram tuzsuz antepfıstığı
-2 çorba kaşığı tozşeker
-350 gram tuzsuz tereyağı
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
Şerbeti için:
-3 su bardağı tozşeker
-3 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
*Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyun Kaynadıktan sonra, limon suyunu ekleyip, 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın.-
-Tereyağını 100 gr eritin ılıkken içine üç yumurta ile çırpın.
- Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin. (cevizle ile fıstık karışık da olabilir.)
-Bir tepsiye tüm yufkaları yayın. Tepsinin hizasından yufkaları kesin ve yanlardaki parçaları ayırın.
-Kenardan çıkan parçaları yufkalrın arasına yaymak için eşit olarak ayırın.
-Tepsiyi yağlayıp, tepsi büyüklüğünde kestiğimiz, yufkanın bir tanesini yayın.
Üzerine eşit ayırdığımız kenardan kestiğimiz yufkaları koyun.
Diğer katlarda da da aynı işlemi yap.
- Her katın arasına yufkanın kenarlarını , nişasta, yumurtalı tereyağı, yufkaların aralarına yayarak üst üste dizin . (aralarına biraz fıstıkda serpebilirsiniz.)
- Yufkaların dört tanesinden sonra bol fıstıkları yayın.Üstüne yine aynı işlemi devam ettirin.-Yufkayı baklava dilimleri gibi kesin.
Üzerine kalan 250 gr sıcak Kaynatılmış tereyağını gezdirin. Isıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.Yapanlara Afiyet osun.
İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ RAFLARDA
5 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder