Papatya kurabiye olarak bu adı ben taktım. USA da yaşlı amerikalı hanımdan tarifini almıştım. Kendisi yaparak bize ikramda bulunmuştu. Orada adı Apple Blossoms...
Malzemeler
*1 paket kabartma tozu
Malzemeler
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
*1 yumurta
*1 paket küçük margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 paket küçük margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 çay bardağı fındık
*1 çay bardağı ceviz
* 1 çay bardağı şeker
* 4 kaşık şeker
*4 adet elma
* 1 çay bardağı fındık
*1 çay bardağı ceviz
* 1 çay bardağı şeker
* 4 kaşık şeker
*4 adet elma
Hazırlanma Şekli :
* Kabartma tozu ve unu karıştırın.
*Yağlarla yoğurdu şekeri , yumurtayı karıştırıp, içine unu eleyerek ilave edin.
* Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. 15-20 dakika dinlendirin.
* Elmaları rendeleyin. İçine dört kaşık şekeri koyup kendi suyuyla, bırakıp bitene kadar kaynatın. (Elmanın suyu az ise bir çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz.)
*Elmanın içine , tarçın, fındık ve ceviz ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp ateşten indirin.
* Hamuru açın papatya kalıplarla kesin.( yada papatya şekli gibi kesin.)
* Kestiğiniz papatyanın yapraklarını yan, yan birbirine yapıştırın
* Kaynattığınız elmaları ortasına koyun.(biraz soğutuktan sonra)
*.Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kenarlarına isterseniz yumurta sarısı sürün.(bu sürülmemiş şekli)
* Önceden ısıtılmış 190c fırına koyup pişirin.
* Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin, ya da karama ile servis yapabilirsiniz.(USA krema ile yiyorlar.)
* Kabartma tozu ve unu karıştırın.
*Yağlarla yoğurdu şekeri , yumurtayı karıştırıp, içine unu eleyerek ilave edin.
* Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. 15-20 dakika dinlendirin.
* Elmaları rendeleyin. İçine dört kaşık şekeri koyup kendi suyuyla, bırakıp bitene kadar kaynatın. (Elmanın suyu az ise bir çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz.)
*Elmanın içine , tarçın, fındık ve ceviz ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp ateşten indirin.
* Hamuru açın papatya kalıplarla kesin.( yada papatya şekli gibi kesin.)
* Kestiğiniz papatyanın yapraklarını yan, yan birbirine yapıştırın
* Kaynattığınız elmaları ortasına koyun.(biraz soğutuktan sonra)
*.Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kenarlarına isterseniz yumurta sarısı sürün.(bu sürülmemiş şekli)
* Önceden ısıtılmış 190c fırına koyup pişirin.
* Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin, ya da karama ile servis yapabilirsiniz.(USA krema ile yiyorlar.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder