23 Kasım 2007 Cuma

Tencere Böreği







Ben bu yemeği yurt dışında, Meksikalıların dürüm yaparak yediği, bizim lavaş ekmeğimizin aynısı görünce, biz de dürüm yapmak için aldık, ama yiyemedik, ziyan olsun istemedik. Ne yapacağımı düşünürken börek yapmaya karar verdik yiyemesek mecburen atarız dedik, Tabii ki açması gibi olmasa da…lezzetliydi. Şimdi çabuk börek yapmak istesek yapıyoruz. Çabuk börek yapmak İsteyen deneyebilir.
Malzemeler
4 adet dürüm ekmeği
½ maydanozkarabiberkaşar rendesipeynirYağ
Hazırlanışı-
Hazır lavaş (dürüm) ekmeği alın.
-Bir kapta 2 yumurta, iki çorba kaşığı erimiş tereyağlı çırpın.
.-Bir kapta peynir, karabiber, maydanoz, karıştırın, kaşar peynirini rendeleyin.
-Bir tencerede su içine bir çay kaşığı tuz, bir çorba kaşığı çiçek (zeytinyağı) atın kaynatın.
-Dürüm ekmeğini bir tanesini, kaynar suya atın, bir iki dakika kaynasın süzgece alın süzülsün.
-Teflon tenceresinin altını iki çorba kaşığı çiçek (zeytinyağı) yağlayın.
-Süzülen lavaşı, yumurtalı karışıma bulayın teflona koyun,
-Üstüne biraz peynir, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
-Dört lavaşı aynı şekilde yaparak üst üste koyun. Tencerenin kapağını kapatarak alt üst çevirerek pişirin.

Hiç yorum yok: