16 Kasım 2007 Cuma

Tahinli Çörek

Kulanılacak Malzemeler

*1 su bardağı tahin (içine)

*1 /2 su bardağı şeker (istenirse fazla konabilir.)

*1,5 su bardağı dövülmüş ceviz (içine) Alabildiği kadar un

*2 adet yumurta 1 paket kabartama tozu

* 1 su bardağı yoğurt 250 gr margarin*1 yumurta sarısı (üstüne) Susam (üstüne)

Hazırlanma Şekli

*250 gr küp, küp doğranmış margarin,

* 1 su bardağı yoğurt,

* 2 adet yumurtayı iyice karıştırın. İçine azar, azar 1 paket kabartma tozunu ile karıştırılmış unu ilave ederek, unu kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurun.

* Başka bir kabın içinde 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı tahini karıştırın.Bir kenarda dursun*Hamuru ikiye bölün. Elinizle yuvarlayarak iki adet büyükçe beze haline getirin. Hafifçe unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla 1/2 kalınlığında bir yufka açın.

*Hamurun her tarafına (boş yer kalmayacak biçimde) Tahin karışımını yayın.*Yufkayı yarısından iki üç kere katlayarak, rulo şeklinde yapın, gül böreği şeklinde sarın. İkinci bezeye de aynı işlemi uygulayın. Öbür yufkanın etrafına sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün.Dilediğiniz miktarda susam serptikten sonra 200 derecelik fırında 25 dakika pişirinNot: Çıkınca isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Hamuru hazır ya da kendi yaptığınız, milfoy hamuru ile yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: