8 su bardağı un
5 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz ılık su
İçine
Yarım kilo peynir
1/2 maydanoz 10-12 çorba kaşığı sıvı yağ
Yufkaları pişirmek için:
3 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı yağ
3 litre soğuk su
Yapılışı:
-Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltırız. Ortadan karmaya başlarız. Bir yandanda az az su ilave ederiz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. On onbeş dakika dinlendirilir.
- Bu hamurdan 10-11 adet tepsi büyüklüğünde yufka açılır.
-Tepsi 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır.
-İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır. Bir tanesi tepsinin altına yerleştirilir. Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
-Açma işi bittikten sonra geniş bir tencerede kaynayan tuzlu suyun içine yufkalar tek tek atılarak haşlanır.
-Yufkaları batıracağımız su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir
-Yufkalar kaynamakta olan suyun içine batırılır . İki,üç dakika pişirilir.
-Delikli kepçe ile alınır. Sıcak sudan çıkarılan yufka bol soğuk suda çalkalanır.Soğuk suyun içine atılır ve hemen alınır.
-Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde şeklini kaybedebilir. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz.
-Üzerine peynir rendesi dizilir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvı yağ gezdirilir. Tekrar peynir Üzerine haşlanmış yufka konur.
- Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir.
-Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.
Not:Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta. Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkatli olun.
-Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor olabilir.Bir tülbenti üçgen yapılır. Yufka sarılır iki ucundan tutarak kaynar suya batırılır.Çıkarınca açılır.
-Su böreği aslı tepsi döndürülerek pişirilir.Fırında da pişirilirse güzel oluyor.
- Bu hamurdan 10-11 adet tepsi büyüklüğünde yufka açılır.
-Tepsi 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır.
-İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır. Bir tanesi tepsinin altına yerleştirilir. Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
-Açma işi bittikten sonra geniş bir tencerede kaynayan tuzlu suyun içine yufkalar tek tek atılarak haşlanır.
-Yufkaları batıracağımız su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir
-Yufkalar kaynamakta olan suyun içine batırılır . İki,üç dakika pişirilir.
-Delikli kepçe ile alınır. Sıcak sudan çıkarılan yufka bol soğuk suda çalkalanır.Soğuk suyun içine atılır ve hemen alınır.
-Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde şeklini kaybedebilir. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz.
-Üzerine peynir rendesi dizilir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvı yağ gezdirilir. Tekrar peynir Üzerine haşlanmış yufka konur.
- Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir.
-Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.
Not:Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta. Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkatli olun.
-Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor olabilir.Bir tülbenti üçgen yapılır. Yufka sarılır iki ucundan tutarak kaynar suya batırılır.Çıkarınca açılır.
-Su böreği aslı tepsi döndürülerek pişirilir.Fırında da pişirilirse güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder